PROGETTO Gli studenti lavoratori o coloro che sono genitori potranno frequentare le lezioni in un sistema ibrido o online. I corsi di recupero figurano nella normativa del personale docente, prevede il Programma nazionale per la riduzione della dispersione universitaria
di DemocratiaIncaEVie
8 Comments
“dA dE Ce lUcreEaZa studEntiI?” – Această întrebare e adeseori pusa de catre cadrele didactice. Personal încerc sa înÈ›eleg ce alta varianta ar avea un student. Daca acesta nu sta cu părinÈ›ii sau nu au posibilitatea sa ii asigure lunar o suma de bani, ce face? Cu bursa lunară nu poÈ›i să trăieÈ™ti. Ce face 4 ani? Greva foamei? Doar ca sa participe la cursuri unde oricum se face o laba? Nu ai cum să munceÈ™ti si sa mergi la facultate in acelaÈ™i timp, în condiÈ›iile actuale. Dacă eÈ™ti la început, beneficiezi de 10 zile de concediu doar, deci nu acopera zilele in care ar trebui sa mergi la facultate. Cu un program de la 8-16:30 te caci pe ea facultate, numa timp de asa cv nu o sa mai ai , pe langa faptul ca o sa ajungi rupt de la munca. Part time nu se mai poate pt ca nu e profi pt patronache.
Nu pot accepta sa mi se irosesca orele de munca pe toate loazele.
1. Redus numarul de studenti. Masiv, iar facultatile sa nu mai fie finantate ca functie a numarului de studenti.
2. Reducerea masiva a programelor de studii. Master in psihopedagogia arbustilor nu trebuie sa existe neaparat.
3. Desfiintarea locurilor cu taxa. Daca esti bun sa intri in facultate, esti bun de investitia societatii in tine. Daca nici asa nu vrei, exista institutii private.
4. Daca muncesti exista optiuna unui invatamant fara frecventa si la distanta.
5. Burse de studiu pentru cei care au abilitati cognitive indiferent de mediul din care provin.
Covid deja a dovedit ca se poate online. Multe cursuri oricum sunt cu profesori care citesc de pe prezentări ca le place să își audă vocea ceea ce pot face și online. Laboratoarele da se pot face pe seară acolo depinde de specificul facultății.
Nu exista deja ID si IFR?
Ca student care lucrează ca să se poate întreține, susțin. Aș intra cu tot dragul la cursuri dacă aș avea opțiunea online.
Interesant proiect. Recunosc ca nu am citit decat articolul nu si propunerea in sine si am ramas cu niste intrebari.
Cine plateste cursurile remediale? Ca profesor, daca +60% din cursanti ajung la remediale, tu ce patesti? Cursurile alea hibrid, in ce interval orar si zi se tin? Din nou, cine plateste? Daca peste 60% din cursuri le ai in non traditional, ce scrie pe diploma?
Sigur, ca poti munci si in timpul asta sa asculti un curs de ecuatii diferentiale liniare.
Well this is good news for the kids! All for it!