Il governo vuole introdurre la scuola primaria decennale

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgifter-regeringen-och-sd-vill-ha-tioarig-grundskola

di One_Change_7260

7 Comments

  1. Key_Design_6102 on

    Fixa studiero i klassrummen, mer makt tillbaka till lärarna och att föräldrar tar mer ansvar för sin barns skolgång, mindre administration för lärare och gå tillbaka till katederundervisning så hade svenska skolan blivit bra igen.

    Och förbjud telefoner under skoltid men även att man ska använda mer läroböcker och papper istället för ipads och datorer igen i skolan

  2. timpakay on

    Det finns många som börjar skolan utan att veta en bokstav eller siffra och inte kan ett ord svenska. Det är detta man vill råda bot på. Samma sak med obligatoriska dagiset.

  3. ola_bister on

    Förskoleklass är ju i praktiken ett skolår, så detta är ju ett sminkat namnbyte.

    Att det här inte är en seriös satsning ser man ju pÃ¥ kostnaden, en fis i Nordsjön…

  4. konstfack on

    Gör gymnasiet obligatoriskt också när ni ändå håller på.

  5. Varför de? Vi står redan inför demografiska problem som kräver att fler kommer ut i arbete snabbare. Vi går redan i skolan 1 år längre än en stor del av övriga världen, det finns problem med att få vissa att gå i skolan som hade mått bättre av att göra annat. Snarare borde skolan kortast ner 1 år.

  6. ManyCarrots on

    Konstig lösning. Skolan har ju knappast blivit sämre på grund av brist på tid. Man måste lösa dom riktiga problemen i skolan inte bara lägga till ett extra år

  7. pimmen89 on

    Vi borde i alla fall snabba på den skolan vi har. Matten i Sverige är pinsamt långsam, i resten av OECD är snittet att man är klar med allt som enbart har med andragradsekvationer vid ungefär 15 års ålder. Här _börjar_ vi med pq-formeln först på gymnasiet.

Leave A Reply