I controllori civili vengono fermati – a tempo indeterminato

https://www.gp.se/nyheter/goteborg/civila-kontrollanter-stoppas-pa-obestamd-tid-.785f2007-a536-4508-bfe8-2b732ebc19d4

di TommyKarlsson_Twitch

7 Comments

  1. TommyKarlsson_Twitch on

    Har dessvärre inte medlemskap att kunna copy pasta artikeln, kanske någon här som kan?

  2. THE_MUNDO_TRAIN on

    Puttade framför vagnar? Jävla psykopatbeteende för att undvika pröjsa 30 spänn.

  3. Helt sjukt, alla vet att det kostar pengar och att civila kontrollanter finns. Vad fan är det att bli förbannad på? Ungefär som att bli förbannad på att det är pant på PETflaskor.

  4. Alexander2801 on

    Efter att ha införts i början av året stoppas nu de civila biljettkontrollanterna. Det är Pierre Eklund, skyddsombud på Svenska Transportarbetareförbundet, som lagt skyddsstoppet.

    – Det är för att skydda liv och hälsa. Man kan se att bland de civilklädda är det mycket mer inslag av hot och våld jämfört med de övriga uniformerade kontrollanterna, säger han.

    Pierre Eklund säger att på de tio veckor som man haft civila kontrollanter har facket fått in nio rapporter om våld eller hot om våld mot just de civilklädda kontrollanterna. Bland annat säger han att de blivit slagna i ansiktet, knuffade ned för trappor och knuffade framför spårvagnar. Han nämner även att minst en har behövt åka till akuten.

    Kräver vakter som går med kontrollanterna
    För att få en säkrare arbetsmiljö säger Pierre Eklund att de civila kontrollanterna behöver utbildas i hur man hanterar våld och att de bör genomföra kontrollerna tillsammans med ordningsvakt.

    Går det inte emot syftet med civila kontrollanter om det går en vakt bredvid?

    – Som skyddsombud är mitt mål är att se till att arbetstagarna inte skadar sig, säger Pierre Eklund.

    I övrigt säger Pierre Eklund att han är öppen för andra lösningar från arbetsgivaren.

    – Jag vill samverka med arbetsgivaren så att vi kan hitta varaktiga lösningar för sund och säker arbetsmiljö.

    Västtrafik: Vi är inte en del
    – Säkerheten kommer först. Vi hoppas att det löser sig så snart som möjligt, säger Patrik Chi, presskommunikatör på Västtrafik.

    Skyddsstoppet innebär att inga civila kontrollanter kommer att kontrollera biljetter i dagsläget. Däremot kommer det fortsatt finnas uniformerade kontrollanter i kollektivtrafiken. Det är i dagsläget oklart hur länge skyddsstoppet kommer att pågå.

    Patrik Chi understryker att Västtrafik inte är en del av konflikten, utan att det är en fråga mellan Transportarbetareförbundet och bevakningsföretaget QSG.

    – Det vi har fått till oss är att de är oroliga för de civila kontrollanternas arbetsmiljö och en del incidenter, säger Patrik Chi, som hänvisar till fackförbundet för mer information om händelserna.

  5. ViktenPoDalskidan on

    Kan man inte ha civila ordningsvakter som kontrollanter då? Problem löst

  6. username555666777 on

    Dagens Sverige, folk som bara är på jobbet blir misshandlade och nästan mördade över en tågbiljett, småbarnspappor blir offentligt avrättade av gängkriminella, bombdåd och skjutningar hela tiden, tiggare utanför varje matbutik och tågstation, överfallsvåldtäkter i taxibilar, terrorist kör ihjäl folk, hoppas alla blödiga hjärtan känner sig riktigt snälla.

  7. Sodasodapls on

    Skräll, plankande samhällsparasiter vill fortsätta med att göra det utan att någon stoppar dom. Dubblera avgiften minst och ändra lagen så att civila ordningsvakter som kan gå med i syfte att skydda tjänstemän.

Leave A Reply