Ora c’è un conflitto tra Vårdförbundet e SKR

https://www.vardforbundet.se/press/debattartiklar/vi-tanker-inte-langre-betala-med-var-halsa/

di Special-Gene-1529

5 Comments

  1. Fancy_Particular7521 on

    Äntligen dom skulle gjort detta för 20 år sedan, vårdfacken är så jävla dåliga.

    Nu hoppas jag att läkarförbundet står näst på tur, dom måste också förbättra sina villkor.

  2. 16rounds on

    Det är helt sjukt att Vårdförbundets medlemsgrupper arbetar ca 3 miljoner timmar övertid varje år. Det visar på ett allvarligt systemfel i svensk sjukvård. Om vi inte ens klarar vardagen utan att vårdpersonalen ska arbeta så mycket övertid, hur ska vi då klara en kris?

  3. Resurserna räcker inte till för att leverera den vården som vi gör i Sverige. Den vården som levereras idag kan bara levereras för att massvis med personer arbetar övertid, så väl betald som obetald (vilket gör att det finns ett stort mörkertal). De enda rimliga alternativen är att tillföra mer resurser (vilket är svårt för att arbetskraften är begränsad) eller att minska mängden eller kvalitén på den vården som ges. Ingen effektivisering i världen kommer täcka det växande behovet/kraven på högkvalitativ vård. Inget av alternativen känns särskilt lockande att sälja in om man är politiker kan jag tänka mig.

  4. Historical-Play-4121 on

    Fantastiskt! Hoppas vi läkare kan göra något liknande men tvivlar

  5. Athercus on

    Ifall en verksamhet inte kan fungera ifall folk inte jobbat 3 miljoner timmar övertid, så är det inte en fungerande verksammhet. Vården och skolan går enbart runt på att folk jobbar mer än de ska, pga att de känner ett ansvar kring elever och patienter. Skulle folk jobba sina timmar som ett vanligt arbete skulle korthuset fallera på några timmar. Detta har SKR utnyttjat i årtionden.

    Tror att sjukhusen kommer att tvinga in personal några timmar efter att blockaden har inletts och hänvisa till “patienternas säkerhet”, så sjuk är arbetsbelastningen och övertiden just nu. Allt bygger på att folk jobbar mer än de ska.

    Hoppas verkligen att opinionen håller sjuksköteskorna om ryggen, även ifall det betyder längre vårdköer osv. Det är som facket säger “ifall vi inte löser detta nu, så kommer vi inte ha några i yrket kvar i framtiden”. Man kan inte lägga någon som helst skuld på någon som jobbar övertid att patienterna lider. Detta är ett systemfel. Att skuldbelägga de som inte vill ta ut övertid är sjukt.

Leave A Reply