Odio dei momenti da favola con le drag queen a Växjö

https://www.dn.se/kultur/hat-mot-sagostunder-med-dragqueens-i-vaxjo/

di Babar7

20 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. **Hat mot sagostunder med dragqueens i Växjö**

    Hat riktas mot Växjö kommun under årets Pridevecka som invigdes i måndags – och det är främst stadsbibliotekets sagostunder med dragqueens som provocerar människor, enligt P4 Kronoberg.

    TT
    Text

    Spara

    Dela
    Thomas Ekelius, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun, har själv fått ta emot aggressiva meddelanden.

    – Det är väldigt mycket antydningar på att vi är helt dumma i huvudet och inte förstår vad de här människorna har för dold agenda. Personligen fick jag till mig att jag bär personligt ansvarig för att alla dessa barn kommer bli psykiskt sjuka för att de blir utsatta för… en saga.

    Pride i Växjö pågår den 6–12 maj.

  3. Ruddertail on

    Förstår fortfarande inte vem som klagar.

    Vill man att barnet ska höra sagor av dragqueens? Gå dit.

    Vill man inte det? Gå inte.

    Helt 100% valfritt och ändå ska det klagas.

  4. WhoAmIEven2 on

    Förstår inte varför det är en grej att hata på drag här i Sverige. i USA förstår jag mer då de är mer ovana med det, men här i Sverige där vi haft storstjärnor inom drag som Babsan???

  5. Sodasodapls on

    Min sambo tog med min son på sånt där, han tyckte det var kul och kom hem oskadd och likadan som han kom dit. Fega och bakåtsträvande människor som hatar på det. Ignorera och gå inte det bara om man inte gillar det.

  6. Det här blir väl som med debatten om att bränna böcker, vi borde förbjuda det för att några tycker det är hemskt och går emot deras tro och världssyn.

  7. somabokforlag on

    Tänk att samma personer som höhöade åt buskis-drag-skojerier för 30 år sen nu tycker det är hemskt…

  8. MrMacke_ on

    Men sluta. Detta är helt taget från USA

    Enda sen jag var barn (och även tidigare) så har Babsan varit nationalikon. Jag har aldrig hört talas om nån som ‘hatar’ Babsan, och hon har synts överallt från barn-tv till diverse event. Inget barn har blivit sjuk i huvudet av att se nån i drag.

  9. SunflaresAteMyLunch on

    Nej usch

    Bättre att sitta hemma och kolla Mrs Doubtfire på tv!

  10. Desire-Protection on

    De kan ju kunna börja med att skicka ut en enkät och fråga hur många som faktist skulle vilja lyssna på detta.

  11. stimming_guy on

    Värst vad dessa män som är osäkra i sin egna sexualitet ska hålla på och hata hela tiden.

  12. Without_Ambition on

    Hat är inte bra. Men det här med att drag queens ska läsa sagor för barn är perverst.

  13. wycreater1l11 on

    Känns som en riktigt godtycklig framkomst av fenomen att just slå samman konceptet sagostund med konceptet drag, fascinerande.. Men att just haka upp sig på det hela känns väl än mer udda om jag ej missat nått

  14. Ok-External-8073 on

    Uppenbart är att publiciteten detta ger är poängen. Inte sagor för barn. Det har det aldrig handlat om. Men låt dem hållas och och låt biblioteken betala skattemedel för något som antagligen en bibliotekarie skulle kunna göra inom ramen för lönen eller andra frivilliga göra helt gratis.

    Vi har råd!?👍

  15. OscarLiii on

    Av naturliga skäl. Många är försöken att normalisera sexuella avvikelser och att påverka barn är en favorit för aktivister, va?

    Men jag tror inte att det kommer att gå som det är tänkt – barnen kommer att få ett negativt intryck.

  16. Sättet att bli av med det hela är ju att sätta Björn Söder och Jimmie Åkesson i drag och läsa barnböcker. Då vill ingen gå och de tidigare drag artisterna kommer inte vilja associera sig med SDrag.

  17. Slimcharlesxd on

    Kan tycka hela grejen med drag som show och underhållning varit kul innan woke tog över allt. Men vad är grejen med att dem ska läsa för barn under en skattefinansierad stund på ett bibliotek? Dragqueens gör underhållning på att spela på en tillgjord överdriven sexualitet där män klär ut sig som kvinnor… det har ingenting med transsexuella eller homosexuella att göra. Det blir bara lustigt att just dessa personer ska ha sagostunder för barn, det är som att strippor ska läsa för barn. Why? Även om sagostunden handlar 0 om sex mm, vad är grejen med att män tillgjort utklädda till kvinnor, med låga kjolar med string och enorma byster ska exponera sig för barn… återigen varför?

    Det hade varit bättre nytta för skattepengarna och för barnen att vanliga homosexuella eller par eller transsexuella fick berätta för barn/ungdomar om sin resa mm.

Leave A Reply