Dopo la gigantesca manifestazione: ora si diffonde la disinformazione – P4 Malmöhus

https://sverigesradio.se/artikel/efter-jattedemonstrationen-nu-sprids-desinformation

di Ravekommissionen

5 Comments

  1. Oturstankaren on

    Stackars snöflingehögern som satt och runkade till tanken på ett upplopp. De är så besvikna att de måste ljuga ihop bråk.

  2. Ravekommissionen on

    Det var mycket skitsnack även här på Reddit från innan demonstrationen inträffade.

    Alla var uppjagade och rädda. Personer hetsade och postade bomb-emojis. Nazister runkade upp varandra i brygga om hur mycket kaos det skulle bli. Det blev en stor nothingburger och vi visste alla att det är exakt vad som skulle hända.

    Jag hoppas att vi alla låt oss något av detta och att vi kan få Sweddit att sluta användas som ett verktyg av krafter som vill se Sverige brinna. Skäms.

  3. > 15 år gamla våldsklipp sprids efter demonstrationen

    Jag ser dock mer disinformation på Reddit, där det dagligen lögner om innehåll och kontext på inlägg med 50k+ uppduttar.

    Testa att använda r/wordnews, och så märkar man rätt så snabbt att det finns väldigt lite fakta i kommentarer och artiklar.

    Men man kan snabbt se hur disinformationen används för att radikalisera folk åt alla håll, särskillt när man litar på journalister mindre och mindre när de bara lägger upp vad någon annan har sagt, ord för ord.

    Själv hade jag varit mer kritisk till material jag konsumerar om jag tänkt gå ut på gatan och demonstrera, oberoende anledning.

  4. alt-plight on

    Det är inte så konstigt att det sprids desinformation, högern klarar uppenbarligen inte att opinionsbilda utan att hitta på en helt egen “verklighet” – samtidigt som man kräver absolut renhet från oppositionen. EDIT: stavfel

Leave A Reply