SVT: Non abbiamo censurato Burop

https://www.svt.se/kultur/svt-vi-har-inte-censurerat-burop

di Reinmaster101

8 Comments

  1. Fancy_Particular7521 on

    Det finns ju typ 100 videos där det buas under framträdandet men hos SVT hördes ingenting.

  2. jugalator on

    Låter som advokatsnack man måste läsa bokstavligt. Censur betyder att man mekaniskt helt tar bort något. Det kanske SVT inte gjorde. De kanske “bara” drog ner publikljudet i mixen. För nog var det märkligt hur det varken var mycket jubel eller burop under just detta framträdande. Ett par gånger bröt ljud igenom (särskilt i tysta partier) och då var det mycket burop och visslingar.

  3. Traditional_Fee_1965 on

    Kan förstå att man drar ner publik volymen för att det ändå handlar om musiken. Men kan inte förstå varför man inte är öppna med det, för det är absolut av nyhetsvärde och förtjänar åtminstone en textrad. Annars kommer folk dra sina egna slutsatser.

  4. GripAficionado on

    > ”Vi censurerar inte ljud från publiken i arenan. Det är samma princip för alla tävlande bidrag”, skriver Ebba Adielsson exekutiv producent Eurovision Song Contest till Kulturnyheterna.

    > Hon skriver även att arenaljudet alltid upplevs olika på plats och framför tv:n och att:

    > ”Precis som i alla stora tv-produktioner med publik arbetar vi med utsändningsljudet för att jämna ut nivåerna för tv-publiken. Det är enbart för att få en så balanserad ljudbild som möjligt”.

    Det är ju klart att man arbetar med ljudet för att produktionen ska bli så bra som möjligt, att strategiskt välja vilka mikrofoner man ökar eller minskar kommer självklart ha en stor effekt på hur tittarna upplever framträdandet. Att ha mikrofoner där mycket burop går igenom skulle ju negativt påverka tittare och ge en ofördelaktig nackdel till det uppträdandet. Är det “censur”? Nej, det är väl princip rätt att det inte är “censur”, men likväl så blir det en något annorlunda upplevelse för TV-tittare jämfört hur det är i arenan.

  5. simplename4 on

    eurovision har väl varit öppna med att dom kan tysta buande? Är väl inget konstigt att man inte vill ha med sånt.

  6. angestkastabort on

    Musikprogram ska spela upp en live låt. Sänker publikljudet för en bra produktion i TV.

    ”dEt äR CeNSuR”

    Det är inte en politisk debatt det är ett musikprogram..

  7. reindeerman214 on

    Tänka sig att de som lägger ut burop är de som själva buar och därför låter buropen som att de är fler och högre än vad de är eftersom de som buar står närmare mobilkameran som filmar.

    Men ja, varför försöka hitta logiska förklaringar när ingen vill se eller höra dem.

  8. ZiggySleepydust on

    Otroligt barnsligt hur folk buar en artist bara för hon kommer från ett visst land i en viss konflikt, hon har inget med det att göra! Låt henne få uppträda bara och håll käften!

Leave A Reply